Näyttelijäntie 24, 00400 Helsinki, puh. 0400 304 380, sirpa.essentia@gmail.com

 

 

Luonnonkosmetiikka tuotteiden valmistuksessa suositaan luonnonmukaisia raaka-aineita, joiden alkuperä on pystyttävä jäljittämään. Kasviperäisissä raaka-aineissa suositaan sertifioitua luomulaatua.

Valmistuksessa ei käytetä kiistanalaisia synteettisiä aineita (mineraaliöljyt, silikonit, synteettiset väri- tuoksu- ja säilöntäaineet, parabeenit, fenoksietanoli ). Synteettiset raaka-aineet on korvattu pääosin luomuviljellyillä, kylmäpuristetuilla kasviöljyillä, -vahoilla ja uutteilla.

Luonnonokosmetiikkaa sertifioidaan eri maissa eri kriteerein.

Esimerkiksi Ecocert on Euroopan ja maailmanlaajuisesti suurin riippumaton sertifiointielin. Ecocert valvoo ja tarkastaa tuotteiden sisällön, raaka-aineet, tuotantoprosessin ja pakkauksen.

Na True on eurooppalainen sertifiointielin, jonka tavoitteena on kansainvälisen standardin luominen. Natrue pyrkii lisäämään tietoisuutta luonnonmukaisten ainesosien merkityksestä kuluttajille ja ympäristölle.

Cosmebio on ranskalainen järjestö, joka valvoo tuotteiden koostumuksen ja tuotannon ympäristövaikutuksia. Tällä merkinnällä varustetut tuotteet on valmistettu vähintään 95 % luonnontuotteista tai luonnosta peräisin olevista ainesosista.

KOTIMAISTA - Suomen rikkaan luonnon antimia hyödyntäen

 

Melliksen luonnonkosmetiikkaan on valittu raaka-aineet huolella; yrtti- ja marjapohjaiset ainesosat, ihoa pehmittävä ja kosteuttava hunaja, rentouttava hoitoturve sekä korkealaatuiset kasviöljyt. Tuotteet ovat NaTrue sertifioituja.

 

Mellis-tuotteiden kyljessä komeilee avainlippu, joka kertoo, että tuote on valmistettu Suomessa. Valmistuksessa on käytetty suomalaisia ainesosia aina kun se on mahdollista eli siltä osin, mitä Suomen luonnosta kerättynä tai viljelykasveista on saatavilla.

 

Saunaan sopivia ovat Sauna Arctica tuotteet: esim. kevyesti kuoriva Hilla & Hunaja, Silottava Koivu & Hunaja ja Rauhoittava Turve & Hunaja. Päivittäiseen ihonhoitoon sopii Silva Arctican Mustikkainen hoitovoide kasvoille ja käsille sekä Virvoittava naamio. Kasvonaamiota kannattaa kokeilla myös saunassa; se suojaa löylyn kuumuudelta ja ravitsee samalla ihoa. Jalkoja hoitaa Minttu & Hunaja Jalkavoide.

 

 

 

Sivuston toteutus: KEH

Näyttelijäntie 24, 00400 Helsinki, puh. 0400 304 380, sirpa.essentia@gmail.com

KARTAT